maandag 4 mei 2015

Maandag 4 mei Hradek nad Nisou Grossschonau 18 km

Gisteravond liepen er nog drie reeën op zo,n vijftig meter afstand van mijn tent door het bos. Ook de bonte specht hamerde er flink op los. Het regende ook nog, als het morgen maar droog is dacht ik nog. Rond acht uur fietsten er nog vier mensen uit St .Petersburg maar de receptie is gesloten dus door fietsten maar. Gelukkig het is mooi weer vandaag. De vogels kwetteren er lustig op los. Heerlijk in het stille bos. Er schijnen hier nog roedels wolven te zijn maar die heb ik nog niet gezien. Als ik richting Zittau wandel zie ik overal tentjes ( kleine winkeltjes) en benzinepompen voor de laatste goedkope brandstof,rookwaar en dranken, voor men de Duitse grens overgaat. In Zittau staan diverse monumentale panden . Sommige hiervan hebben echt onderhoud nodig , want het raakt al aardig in verval. Er zijn er al dichtgetimmerd. Dit onderhoud kost natuurlijk vreselijk veel geld,wat er natuurlijk niet is. De weg wordt mij gewezen richting Grossschonau . Maar als het fietspad ophoud moet ik helaas langs een drukke weg. Er komt een oudere man op een racefiets aan als ik op de kaart kijk. Of ie kan helpen. Als je daar links gaat loop je n mooie route , dan hoef je niet over deze weg. Aan het einde rechts en dan nog 500 meter zegt ie. Ik heb zijn raad opgevolgd, inderdaad n Mulder route. Hij wilde wel een foto maken van mij met kar.

4 opmerkingen:

 1. Co, leuk om zo al je belevenissen weer te volgen via je blog. Ik lees het altijd met veel plezier. Succes de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zvV2oaV5BWzE.kWdFqeZP6mik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om de reis weer mee te beleven, het is weer beeldend geschreven.
  Ik heb geprobeerd de route in google maps weer te geven zoals Toine dat altijd deed, zie bovenstaand bericht. Ik hoop dat de link werkt. Kus van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen